Kuba

Vepřové plecko po kubánsku

Kubánská kuchyně

Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:

1,5 kg vepřového plecka bez kosti, 50 g česneku, 30 g soli, 80 ml citrónové šťávy, majoránka, pepř mletý, 100 ml vinného octa, 2 ks hlávkového salátu, 1,5 kg zeleninových banánů (cca 80 g v oloupaném stavu), 200 ml pomerančového džusu

Postup přípravy receptu:

Maso osolíme, potřeme česnekem, okořeníme, pokapeme citronem, přidáme majoránku, podlijeme vinným octem a pečeme za častého podlévání pomerančovým džusem. Podáváme s rýží zdobené listy hlávkového salátu a nakrájenými zeleninovými banány.

Další články:

Chilli con carne pochází z Mexika.

Kuře s rýží doplníme zeleninu a zalijeme omáčkou.

Pěstování cukrové třtiny a výroba cukru má svoji tradici.

Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...

Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.

Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.

Černé fazole můžeme jíst samostatně nebo jako přílohu.

Kreolské kuře podáváme s rýží.

Banánový chléb s kokosem.

Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.

Jambalaya je kreolské jídlo.

Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.

Kuba - navigace

Vepřové plecko po kubánsku je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.


Tyto stránky používají cookies, jak jsou využívána vaše data.