Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:
1,5 kg vepřového plecka bez kosti, 50 g česneku, 30 g soli, 80 ml citrónové šťávy, majoránka, pepř mletý, 100 ml vinného octa, 2 ks hlávkového salátu, 1,5 kg zeleninových banánů (cca 80 g v oloupaném stavu), 200 ml pomerančového džusu
Postup přípravy receptu:
Maso osolíme, potřeme česnekem, okořeníme, pokapeme citronem, přidáme majoránku, podlijeme vinným octem a pečeme za častého podlévání pomerančovým džusem. Podáváme s rýží zdobené listy hlávkového salátu a nakrájenými zeleninovými banány.
Další články:
Chilli con carne pochází z Mexika.
Kuře s rýží doplníme zeleninu a zalijeme omáčkou.
Pěstování cukrové třtiny a výroba cukru má svoji tradici.
Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...
Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.
Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.
Černé fazole můžeme jíst samostatně nebo jako přílohu.
Kreolské kuře podáváme s rýží.
Banánový chléb s kokosem.
Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.
Jambalaya je kreolské jídlo.
Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.
Vepřové plecko po kubánsku je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.
Kuba je tropická latinskoamerická země.