Kuba

Staré šaty z pomalého hrnce

Kubánská kuchyně

Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:

Množství na 6 porcí: 1 lžíce oleje, 1 kg hovězího zadního masa, 240 ml hovězího vývaru, 240 ml rajské omáčky, 1 malá nakrájená cibule, 1 zelený paprikový lusk nakrájený na prouzky, 1 žlutý paprikový list, nakrájený na prouzky (můžeme vynechat), 2 nakrájené strouzky česneku, 150 ml rajčatové pasty, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička nakrájené koriandrové natě, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce bílého vinného octa

Postup přípravy receptu:

Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm opečte po všech stranách dohněda (každou stranu asi 4 minuty). Maso vložte do pomalého hrnce, přelejte je vývarem a rajskou omáckou. Přidejte cibuli, paprikový lusk, česnek, rajčatovou pastu, kmín, koriandr, olivový olej a vinný ocet. Dobře promíchejte a zakryjte pokličkou.
Vařte na HIGH 4 hodiny, nebo na LOW az 10 hodin. Po uvaření nakrájejte maso na porce.
Podávejte s rýží nebo tortillami.

Další články:

Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.

Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.

Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...

Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.

Jambalaya je kreolské jídlo.

Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.

Chilli con carne pochází z Mexika.

Kreolské kuře podáváme s rýží.

Pěstování cukrové třtiny a výroba cukru má svoji tradici.

Černé fazole můžeme jíst samostatně nebo jako přílohu.

Kuře s rýží doplníme zeleninu a zalijeme omáčkou.

Kuba - navigace

Staré šaty z pomalého hrnce je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.


Tyto stránky používají cookies, jak jsou využívána vaše data.