Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:
Množství na 6 porcí: 1 lžíce oleje, 1 kg hovězího zadního masa, 240 ml hovězího vývaru, 240 ml rajské omáčky, 1 malá nakrájená cibule, 1 zelený paprikový lusk nakrájený na prouzky, 1 žlutý paprikový list, nakrájený na prouzky (můžeme vynechat), 2 nakrájené strouzky česneku, 150 ml rajčatové pasty, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička nakrájené koriandrové natě, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce bílého vinného octa
Postup přípravy receptu:
Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm opečte po všech stranách dohněda (každou stranu asi 4 minuty). Maso vložte do pomalého hrnce, přelejte je vývarem a rajskou omáckou. Přidejte cibuli, paprikový lusk, česnek, rajčatovou pastu, kmín, koriandr, olivový olej a vinný ocet. Dobře promíchejte a zakryjte pokličkou.
Vařte na HIGH 4 hodiny, nebo na LOW az 10 hodin. Po uvaření nakrájejte maso na porce.
Podávejte s rýží nebo tortillami.
Další články:
Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.
Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.
Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...
Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.
Jambalaya je kreolské jídlo.
Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.
Chilli con carne pochází z Mexika.
Kreolské kuře podáváme s rýží.
Pěstování cukrové třtiny a výroba cukru má svoji tradici.
Černé fazole můžeme jíst samostatně nebo jako přílohu.
Kuře s rýží doplníme zeleninu a zalijeme omáčkou.
Staré šaty z pomalého hrnce je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.