Kuba

Srnčí steak na šípcích

Kubánská kuchyně

Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:

800g srnčí kýty, hrst plodů šípku, 100ml červeného vína, hrst bazalky, mletý pepř, sůl

Postup přípravy receptu:

Srnčí kýtu zbavíme povrchové blány, nakrájíme na 4 plátky, které naklepeme zlehka z obou stran, osolíme a opepříme. Poté plátky srnčího masa vložíme do misky, do které přidáme také rozpůlené plody šípku, promícháme, přidáme nasekanou bazalku a přilijeme červené víno. Nacháme marinovat v chladu, ideálně 24 hodin. Druhý den vyjmeme maso z vinné marinády a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme 4 minuty z každé strany a můžeme potírat zbylým vínem v misce, kde se plátky marinovaly. Jídlo podáváme ještě horké.

Další články:

Grilovaný lilek můžeme zakápnout olivovým olejem.

Cayo Coco je turisty navštěvovaný ostrov poblíž kubánských břehů.

Cheeseburger recept na přípravu.

Krůtí hamburger doplníme plátkem sýra.

Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.

Grilované papriky plněné směsí v alobalu.

Chilli con carne pochází z Mexika.

Domácí klobásy na gril potíráme při grilování vodou.

Plněné papriky v alobalu na gril grilujeme 10 minut.

Salát s krevetami přelijeme zálivkou.

Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.

Brambory grilované v alobalu s majonézou doma připravenou.

Kreolské kuře podáváme společně s rýží.

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Kuba - navigace

Srnčí steak na šípcích je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.


Tyto stránky používají cookies, jak jsou využívána vaše data.