Kuba

Sofrito

Kubánská kuchyně

Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:

2 lžíce olivového oleje, 3 hrnky různobarevných paprik, 1 jalapeňo paprička, 5 stroužků česneku, 3 hrnky pokrájené cibule, 1/2 hrnku zeleného koriandru (může nahradit petrželka), 1 lžíce rajského protlaku, šťáva z 1 limetky, sůl, mletý pepř

Postup přípravy receptu:

Všechny suroviny vložíme do mixeru a umixujeme z toho pastu.

Další články:

Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...

Černé fazole můžeme jíst samostatně nebo jako přílohu.

Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.

Jambalaya je kreolské jídlo.

Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.

Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.

Chilli con carne pochází z Mexika.

Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.

Pěstování cukrové třtiny a výroba cukru má svoji tradici.

Kreolské kuře podáváme s rýží.

Kuba - navigace

Sofrito je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.


Tyto stránky používají cookies, jak jsou využívána vaše data.