Kuba

Ropa Vieja

Kubánská kuchyně

Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:

Množství na 6 porcí: 1-1,25 kg hovězí roštěné, sušená cibule v prášku, řepkový olej, 1/2 hrnku sofrito, 500 ml rajské šťávy z plechovky, 2 bobkové listy, 4 řapíky celeru i s listy, 3 mrkve, 1 hrnek čerstvého či mraženého hrášku, 3 lžíce nahrubo nasekaných oliv, 1/4 lžičky římského kmínu

Postup přípravy receptu:

Řízky z hovězího naklepeme na cca 1 cm tloušťku, osolíme, opepříme a posypeme cibulí z obou stran a opečeme do hněda na pánvi (asi 10 minut).

Vmícháme Sofrito, rajskou šťávu, sůl a bobkový list, římský kmín, olivy a sůl.

Přiklopíme a pečeme v troubě předem vyhřáté na teplotu 175°C pod poklicí do měkka (asi 2 1/2 hodiny).

Poté necháme vychladnout a rukama nebo dvěma vidličkama rozcupujeme nadrobno.

Uvedeme opět do varu, přidáme mrkev a celer, podusíme do měkka, přidámr hrášek a prohřejeme.

Ideální je podávat jídle Ropa Vieja druhý den, kdy je lepší, nejlépe ve věnečku rýže.

Další články:

Černé fazole můžeme jíst samostatně nebo jako přílohu.

Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.

Pěstování cukrové třtiny a výroba cukru má svoji tradici.

Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...

Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.

Jambalaya je kreolské jídlo.

Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.

Chilli con carne pochází z Mexika.

Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.

Kreolské kuře podáváme s rýží.

Kuba - navigace

Ropa Vieja je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.


Tyto stránky používají cookies, jak jsou využívána vaše data.