Kuba

Picadillo

Kubánská kuchyně

Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:

Množství na 6 porcí: 1 kg hovězího zadního masa, 1 kávovou lžičku čerstvě mletého pepře, 3 kávové lžičky soli, 4 lžíce aromatizovaného oleje, 3 stroužky česneku, 150 g cibule, 4 zelené papriky, 1 lžičku čerstvých chilli papriček nebo 1 sušený plod, 750 g rajčat, 1/4 kávové lžičky mletého hřebíčku, 50 g hrozinek, 3 lžíce oliv, 2 lžíce bylinkového octa

Postup přípravy receptu:

Hovězí maso nakrájené na kostky vložíme se solí a mletým pepřem do hrnce a zalijeme vodou (asi o 5 cm výše, než je vrstva masa). Přivedeme k varu a poté pomalu vaříme asi hodinu.

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, papriku, chilli a pět minut opékáme. Poté přidáme rajčata, hřebíček, pepř, sůl a dusíme, až omáčka zhoustne. Poté přidáme olivy, hrozinky, ocet a chvilku podusíme, nakonec přidáme měkké maso. Každou porci doplníme volským okem.

Další články:

Kreolské kuře podáváme s rýží.

Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.

Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.

Pěstování cukrové třtiny a výroba cukru má svoji tradici.

Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.

Černé fazole můžeme jíst samostatně nebo jako přílohu.

Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.

Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...

Jambalaya je kreolské jídlo.

Chilli con carne pochází z Mexika.

Kuba - navigace

Picadillo je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.


Tyto stránky používají cookies, jak jsou využívána vaše data.