Kuba

Kuře po kubánsku

Kubánská kuchyně

Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:

150 g kuřecího masa bez kůže, česnek, sůl, mletá sladká paprika, pomerančová a citrónová šťáva, na podlití teplá voda (nebo netučný vývar z kostí), olej

Postup přípravy receptu:

Porci kuřete potřeme utřeným česnekem se solí (soli spíše méně), posypeme z obou stran paprikou a zprudka opečeme na sucho na pánvičce (kdyby se maso pálilo, podlije­me trochou vřelé vody). Poté podlijeme netučným vývarem nebo horkou vodou a pečeme v předem vyhřáté troubě. Během pečení obracíme a podléváme pomerančovou šťávou, kterou jsme ochutili několika kapkami citrónové šťávy. Ale kuře podléváme jen tolik, aby se nepřipalovalo. Když je kuře dopečené, zjemníme šťávu 1-3 lžicemi oleje.

Další články:

Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.

Smažené banány osmažíme do zlatova.

Banánový chléb s kokosem.

Kuře s rýží doplníme zeleninu a zalijeme omáčkou.

Kreolské kuře podáváme s rýží.

Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.

Jambalaya je kreolské jídlo.

Rýže s černými fazolemi recept na přípravu.

Chilli con carne pochází z Mexika.

Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...

Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.

Černé fazole můžeme jíst samostatně nebo jako přílohu.

Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.

Kuba - navigace

Kuře po kubánsku je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.


Tyto stránky používají cookies, jak jsou využívána vaše data.