Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:
150 g kuřecího masa bez kůže, česnek, sůl, mletá sladká paprika, pomerančová a citrónová šťáva, na podlití teplá voda (nebo netučný vývar z kostí), olej
Postup přípravy receptu:
Porci kuřete potřeme utřeným česnekem se solí (soli spíše méně), posypeme z obou stran paprikou a zprudka opečeme na sucho na pánvičce (kdyby se maso pálilo, podlijeme trochou vřelé vody). Poté podlijeme netučným vývarem nebo horkou vodou a pečeme v předem vyhřáté troubě. Během pečení obracíme a podléváme pomerančovou šťávou, kterou jsme ochutili několika kapkami citrónové šťávy. Ale kuře podléváme jen tolik, aby se nepřipalovalo. Když je kuře dopečené, zjemníme šťávu 1-3 lžicemi oleje.
Další články:
Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.
Smažené banány osmažíme do zlatova.
Banánový chléb s kokosem.
Kuře s rýží doplníme zeleninu a zalijeme omáčkou.
Kreolské kuře podáváme s rýží.
Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.
Jambalaya je kreolské jídlo.
Rýže s černými fazolemi recept na přípravu.
Chilli con carne pochází z Mexika.
Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...
Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.
Černé fazole můžeme jíst samostatně nebo jako přílohu.
Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.
Kuře po kubánsku je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.
Kuba je tropická latinskoamerická země.