Kuba

Kubánské Picadillo

Kubánská kuchyně

Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:

1 kg mletého masa, 3 stroušky česneku, 1 paprika, 1 cibule, drcený kmín, oregano, 3 lžíce rajského protlaku, 3 brambory, 10 oliv, 8 kuliček nového koření, bobkový list, 2 vejce uvařená natvrdo, bazalka

Postup přípravy receptu:

Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek a pokrájenou papriku. Přidáme rajčatový protlak, drcený kmín a oregano. Zalijeme trochou vody. Přidáme nové koření a bobkový list a 5 minut dusíme. Poté přidáme maso, 1/2 litru vody a olivy. Pod pokličkou dusíme 20 minut. Brambory oloupeme, nakrájime na kostky a osmahneme dozlatova na rozpáleném oleji. Poté vmícháme do masové směsi, podle chuti osolíme a dusíme ještě 10 minut. Nakonec přidáme na 8 dílů rozkrájené vejce a pár lístků bazalky pro zvýraznění chuti. Podáváme s rýží.

Další články:

Jambalaya je kreolské jídlo.

Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.

Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.

Pěstování cukrové třtiny a výroba cukru má svoji tradici.

Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.

Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.

Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...

Chilli con carne pochází z Mexika.

Kreolské kuře podáváme s rýží.

Kuba - navigace

Kubánské Picadillo je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.


Tyto stránky používají cookies, jak jsou využívána vaše data.