Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:
Množství surovin na 4 porce: 400 g vepřové kýty, 400 g rýže, 400 g červených fazolí (můžeme použít i bílé nebo barevné), 4 stroužky česneku, 4 cibule, 150 g vepřového sádla, 100 g slaniny, kmín, mletý pepř, sůl, petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu:
Fazole propláchneme a zalité vodou je necháme přes noc namočené bobtnat. Druhý den fazole uvaříme, uvařené fazole slijeme a vodu uchováme. Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme nadrobno pokrájený česnek a cibuli. Přidáme kousky masa a vše za občasného promíchání důkladně orestujeme. Přilijeme vodu z fazolí, osolíme, opepříme a chvíli povaříme. Propláchnutou a okapanou rýži s kmínem přidáme k masu a dusíme, až rýže změkne. Nakonec nakrájíme slaninu na nudličky, kterou na sucho orestujeme na pánvičce. Hotový pokrm podáváme nejlépe v miskách, posypeme orestovanou slaninou a zdobíme čerstvou petrželkou.
Další články:
Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.
Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...
Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.
Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.
Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.
Pěstování cukrové třtiny a výroba cukru má svoji tradici.
Kubánské congri je jídlo kubánské kuchyně.