Kuba

Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb

Kubánská kuchyně

Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:

30 g másla
2 stroužky česneku
1 cibule
500 g mražené sladké kukuřice
1 salátový brambor
125 g dýně nebo cukety
1 čerstvá chilli paprička
250 ml řídkého rajčatového protlaku
1,25 l rybího, drůbežího nebo zeleninového vývaru
1 bobkový list
čtvrt lžičky sušeného tymiánu
250 g tužšího rybího masa
citrón

Postup přípravy receptu:

Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek a několik minut opékáme, až změknou. Poté přidáme kukuřici, na velké kousky nakrájený brambor, oloupanou a na velké kousky nakrájenou dýni, semen zbavenou a najemno nakrájenou chilli papričku a za občasného míchání cca 5 minut dusíme. Přilijeme vývar, přidáme rajský protlak, bobkový list, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Za občasného míchání 15 minut zvolna vaříme, až dýně a brambor změknou. Přidáme rybí maso nakrájené na velké kousky a jen krátce prohřejeme. Odstraníme bobkový list a zdobíme výsečí citrónu.

Další články:

Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.

Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.

Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.

Pěstování cukrové třtiny a výroba cukru má svoji tradici.

Kuba - navigace

Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb je jídlo kubánské kuchyně.


Tyto stránky používají cookies, jak jsou využívána vaše data.