Kuba

Kreolské kuře

Kubánská kuchyně

Pro přípravu jídla kreolské kuře budeme potřebovat tyto suroviny:

600-800 g kuřecích paliček, 300 g krájených rajčat z plechovky, 30 g hladké mouky, 50 g másla, 500 ml kuřecího vývaru, 1 lžíce hnědého cukru, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky, 3 stroužky česneku, 4 stonky řapíkatého celeru, 2 bobkové listy, 2 cibule, 1 zelená paprika, 2 jarní cibulky, 1 snítka tymiánu, stvol citronové trávy, sůl, kayenský pepř

Postup přípravy receptu:

Hladkou mouku nasypeme rovnoměrně na plech a v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C ji opražíme dorůžova a necháme zchladnout. Kuřecí paličky opepříme, osolíme a na polovině rozehřátého másla opečeme dozlatova. V hrnci na zbylém rozehřátém másle opečeme na kousky nakrájené oloupané cibule, očištěnou papriku i řapíkatý celer, přidáme oloupané nadrobno nasekané stroužky česneku, tymián a bobkové listy, osmahneme, zasypeme cukrem a necháme ho zkaramelizovat. Poté přidáme rajčata, citronovou trávu, vmícháme opraženou mouku, zalijeme kuřecím vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu, poté teplotu snížíme, přidáme najemno nasekané bylinky a jarní cibulky a povaříme asi 20 minut. Nakonec vložíme opečené kuřecí maso, prohřejeme a podáváme s rýží.

Další články:

Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.

Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.

Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.

Pěstování cukrové třtiny a výroba cukru má svoji tradici.

Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...

Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.

Kuba - navigace

Kreolské kuře je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.


Tyto stránky používají cookies, jak jsou využívána vaše data.