Kuba

Jambalaya

Kubánská kuchyně

Pro přípravu jídla jambalaya budeme potřebovat tyto suroviny:

400 g kuřecího masa, 150 g klobásy, 350 g dlouhozrnné rýže, 1 lžička olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1 menší celer, 1-2 barevné masité papriky, 1 větší cibule, 1 chilli paprička, sůl, kuřecí vývar, voda

Postup přípravy receptu:

Rýži uvaříme doměkka - zalijeme ji vodou v poměru 1:2 (jeden díl rýže, 2 díly vody), vodu mírně osolíme a na mírném zdroji tepla vaříme tak dlouho, až bude měkká. Uvařenou rýži zcedíme a necháme důkladně okapat. Ve větší hluboké pánvi orestujeme na rozehřátém oleji na větší kousky nakrájené maso, opečené osolíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, chilli papričku zbavenou jadřince nakrájíme na proužky. Maso vyjmeme a na oleji z masa zprudka orestujeme cibuli s papričkou a rozdrceným česnekem. Do pánve dále přidáme na kostičky nakrájený celer a na kolečka nakrájenou klobásu, vrátíme zpět kousky opečeného masa, obsah pánve podlijeme mírně vývarem a pokrm chvíli povaříme. Nakonec do směsi zamícháme uvařenou a důkladně okapanou rýži, pokrm zamícháme, osolíme a podáváme.

Další články:

Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...

Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.

Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.

Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.

Kreolské kuře podáváme s rýží.

Pěstování cukrové třtiny a výroba cukru má svoji tradici.

Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.

Kuba - navigace

Jambalaya je kreolské (cajunské) jídlo z oblasti New Orleansu, které je obdobou španělské paelly.


Tyto stránky používají cookies, jak jsou využívána vaše data.