Kuba

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Kubánská kuchyně

Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:

800g hovězího roštěnce, 100g másla, 1/2 hrsti petržele, 1/2 hrsti bazalky, 1/2 hrsti pažitky, několik lístků oregana, 2 snítky tymiánu, sůl, mletý pepř, limetková kůra

Postup přípravy receptu:

Hovězí roštěnou nakrájíme na 4 stejně velké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme v chladu uležet do druhého dne. Máslo povolené na pokojovou teplotu vložíme do misky. Na prkénku si nadrobno nasekáme všechny druhy bylinek a přidáme k máslu. Přidáme také nastrouhanou limetkovou kůru, sůl a mletý pepř. Metličkou máslo důkladně promícháme. Bylinkové máslo poté necháme ztuhnout například v lednici.
Druhý den maso vložíme na zprudka rozpálený gril a grilujeme 2 minuty z každé strany, poté stáhneme teplotu grilu a necháme další 2,5 minuty z každé strany dopékat. Na talíř dáme maso a necháme, aby se po něm roztékalo i bylinkové máslo.

Další články:

Krůtí hamburger doplníme plátkem sýra.

Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.

Grilované papriky plněné směsí v alobalu.

Chilli con carne pochází z Mexika.

Grilovaný lilek můžeme zakápnout olivovým olejem.

Domácí klobásy na gril potíráme při grilování vodou.

Plněné papriky v alobalu na gril grilujeme 10 minut.

Salát s krevetami přelijeme zálivkou.

Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.

Cayo Coco je turisty navštěvovaný ostrov v blízkosti kubánských břehů.

Brambory grilované v alobalu s majonézou doma připravenou.

Kreolské kuře podáváme společně s rýží.

Cheeseburger recept na přípravu.

Dýňový salát s kuřecím a nivou

Kuba - navigace

Hovězí steak s bylinkovým máslem je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.


Tyto stránky používají cookies, jak jsou využívána vaše data.