Kuba

Chilli con carne

Kubánská kuchyně

Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:

500 g mletého hovězího masa, 400 g červených sterilovaných fazolí, 400 g konzervovaných rajčat, 1 lžíce pálivého chilli, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 1 lžíce cukru, 1 lžíce oleje, polovina lžíce sušené majoránky (oregána), 4 lžíce rajčatového protlaku (kečupu), 4 stroužky česneku, 1 velká cibule, 1 kostka bujónu, mletý pepř, sůl

Postup přípravy receptu chilli con carne:

Cibuli nakrájíme na kostičky, papriku opláchneme, zbavíme jadřince a také nakrájíme na kousky. Na mírně rozpálené pánvičce s olejem orestujeme cibuli dozlatova a poté k ní přihodíme papriku, plátky česneku, sladkou papriku, chilli a kmín a krátce za stálého míchání restujeme. Přidáme mleté maso, které důkladně promícháme s ostatní směsí a 5 minut restujeme. V 300 ml vody rozpustíme kostku bujonu a přilijeme na pánev. Přidáme rajčata, cukr, majoránku (oregáno), sůl a mletý pepř. Poté přidáme rajčatový protlak (kečup) a směs přivedeme k varu. Přiklopené pod pokličkou necháme na mírném ohni za občasného promíchání cca 10 minut probublávat. Přidáme fazole zbavené nálevu a necháme dalších 10 minut podusit. Na závěr dle vaší chutě dochutíme chilli con carne solí, chilli, mletým pepřem a česnekem. Necháme 10 minut odstát a můžeme podáváme.

Další články:

Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.

Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.

Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...

Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.

Jambalaya je kreolské jídlo.

Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.

Kreolské kuře podáváme s rýží.

Pěstování cukrové třtiny a výroba cukru má svoji tradici.

Kuba - navigace

Chilli con carne je jídlo, které pochází z Mexika. V USA se stal tento pokrm populární v době zlaté horečky.


Tyto stránky používají cookies, jak jsou využívána vaše data.