Kuba

Banánový džem

Kubánská kuchyně

Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:

600 g banánů, 100 g citronů, 500 g cukru, 3 dl vody

Postup přípravy receptu:

Cukr rozpustíme ve vodě a svaříme. Na povrchu sebereme pěnu a jemný kal, přidáme oloupané a nakrájené banány a asi 30 minut za stálého míchání na středním ohni vaříme dohusta. Nakonec přidáme šťávu z vymačkaných citronů. Džem má být tak hustý, aby z vařečky pomalu stékal. Ještě horký banánový džem nalijeme do vypařených skleniček, zavíčkujeme a uložíme v chladu.

Další články:

Jambalaya je kreolské jídlo.

Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...

Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.

Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.

Chilli con carne pochází z Mexika.

Černé fazole můžeme jíst samostatně nebo jako přílohu.

Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.

Pěstování cukrové třtiny a výroba cukru má svoji tradici.

Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.

Kreolské kuře podáváme s rýží.

Kuba - navigace

Banánový džem je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.


Tyto stránky používají cookies, jak jsou využívána vaše data.