Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:
600 g banánů, 100 g citronů, 500 g cukru, 3 dl vody
Postup přípravy receptu:
Cukr rozpustíme ve vodě a svaříme. Na povrchu sebereme pěnu a jemný kal, přidáme oloupané a nakrájené banány a asi 30 minut za stálého míchání na středním ohni vaříme dohusta. Nakonec přidáme šťávu z vymačkaných citronů. Džem má být tak hustý, aby z vařečky pomalu stékal. Ještě horký banánový džem nalijeme do vypařených skleniček, zavíčkujeme a uložíme v chladu.
Další články:
Jambalaya je kreolské jídlo.
Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...
Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.
Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.
Chilli con carne pochází z Mexika.
Černé fazole můžeme jíst samostatně nebo jako přílohu.
Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.
Pěstování cukrové třtiny a výroba cukru má svoji tradici.
Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.
Kreolské kuře podáváme s rýží.
Banánový džem je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.