Kuba

Arroz con camarones

Kubánská kuchyně

Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:

250 g rýže
100 g krabích ocásků
300-500 g masa z langust
1 paprika
polovina citrónu
1 velká cibule
3-4 lžíce oleje
polovina lžíce kari koření
1 lžíce mouky
mletá červená paprika
sůl
mletý pepř
1-2 stroužky česneku
1 lžíce sekané zelené petrželky
250 ml vody nebo vývaru

Postup přípravy receptu:

Omytou rýži uvaříme v osolené vodě, opláchneme teplou vodou, necháme okapat a natlačíme do vymazané savarínové formy. Zapečeme v troubě při mírné teplotě. Nadrobno nasekanou cibuli, petrželku a česnek osmahneme na rozpáleném oleji do sklovita. Přidáme na malé kousky nakrájenou papriku a na malém ohni ještě 5 minut osmahneme. Ochutíme kari kořením a citrónovou šťávou, zaprášíme trochou mouky a nakonec přilijeme 250 ml vody nebo vývaru. Omáčku necháme asi 10 minut povařit. Nakonec ji osolíme, opepříme mletým pepřem a dle chuti přidáme mletou červenou papriku. Mezitím si očistíme langusty. Do 1-1,5 litru slabě osolené vody přidáme nakrájenou polévkovou zeleninu. Do vařící polévky přidáme langusty a vaříme 20-30 minut. Poté langusty obílíme, rozdělíme a povaříme několik minut s krabími ocásky v omáčce. Rýži vyklopíme s formy a důlek naplníme langustovým masem a krabími ocásky v omáčce, pokud nemáme savarínovou formu, rýží můžeme napěchovat do jiné kulaté formy a pak důlek ve středu udělat ručně.

Další články:

Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.

Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.

Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.

Pěstování cukrové třtiny a výroba cukru má svoji tradici.

Kuba - navigace

Arroz con camarones je jídlo kubánské kuchyně.


Tyto stránky používají cookies, jak jsou využívána vaše data.