Kuba

Ananas Holguinera

Kubánská kuchyně

Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:

Množství na 10 porcí: 2 kg čerstvého ananasu, 300 ml kokosového sirupu, 200 ml smetany ke šlehání
Kokosový sirup: 600 g krystalového cukru, 100 g kokosové moučky, 1 litr pitné vody

Postup přípravy receptu:

Ananas oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a kulatým tvořítkem vykrojíme střed. Plátky ananasu překrájíme na díly a upravíme na dezertní talířek do původního tvaru. Přelijeme kokosovým sirupem a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Příprava kokosového sirupu: Do vody dáme kokosovou moučku, necháme povařit a scedíme. Poté přidáme cukr a vaříme na nit.

Další články:

Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.

Jambalaya je kreolské jídlo.

Chilli con carne pochází z Mexika.

Kuře s rýží doplníme zeleninu a zalijeme omáčkou.

Smažené banány osmažíme do zlatova.

Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...

Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.

Černé fazole můžeme jíst samostatně nebo jako přílohu.

Kreolské kuře podáváme s rýží.

Banánový chléb s kokosem.

Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.

Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.

Kuba - navigace

Ananas Holguinera je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.


Tyto stránky používají cookies, jak jsou využívána vaše data.