Pro přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:
Množství na 10 porcí: 2 kg čerstvého ananasu, 300 ml kokosového sirupu, 200 ml smetany ke šlehání
Kokosový sirup: 600 g krystalového cukru, 100 g kokosové moučky, 1 litr pitné vody
Postup přípravy receptu:
Ananas oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a kulatým tvořítkem vykrojíme střed. Plátky ananasu překrájíme na díly a upravíme na dezertní talířek do původního tvaru. Přelijeme kokosovým sirupem a ozdobíme ušlehanou smetanou.
Příprava kokosového sirupu: Do vody dáme kokosovou moučku, necháme povařit a scedíme. Poté přidáme cukr a vaříme na nit.
Další články:
Zátoka Guantánamo s vojenskou základnou.
Jambalaya je kreolské jídlo.
Chilli con carne pochází z Mexika.
Kuře s rýží doplníme zeleninu a zalijeme omáčkou.
Smažené banány osmažíme do zlatova.
Arroz con camarones, rýži uvaříme v osolené vodě...
Kubánská polévka ze sladké kukuřice a mořských ryb zdobíme výsečí citrónu.
Černé fazole můžeme jíst samostatně nebo jako přílohu.
Kreolské kuře podáváme s rýží.
Banánový chléb s kokosem.
Cayo Coco je ostrov v blízkosti kubánských břehů.
Varadero, to jsou moderně vybavené hotely, kvalitní služby a nádherné pláže plné bílého písku.
Ananas Holguinera je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.